Logo Mensy
Mensa ČR Časopis Mensa Mensa gymnázium Logická olympiáda

Stravování

V ceně ubytování – ve Vinařství U Kapličky i ve Vinařství Nosreti – je zahrnuta snídaně. Tím se letošní jarní setkání liší téměř od všech předchozích setkání, kdy cena ubytování zahrnovala polopenzi. Záleží jen na Vás, zda si budete chtít přiobjednat večeři, degustaci vín (která zahrnuje i občerstvení), grilování na terase Vyhlídka, nebo si večeře budete chtít zajistit jinak (a tedy sami).

A. Večeře ve Vinařství U Kapličky (27.–29. 4. 2018)

Vinařství U Kapličky nabízí možnost přiobjednání jedné nebo více večeří za jednotnou cenu 300 Kč (za osobu, za jednu večeři). V ceně večeře je dezert, samozřejmostí je džbán vody. Vždy jde o variantu „výběr předem ze tří jídel“, přičemž jídelníček je následující:

Pátek 27. 4. 2018

Hlavní jídlo:

  1. Pomalu pečené selečí kolínko, omáčka ze zauzené karoty, cukrový česnek, šťouchané brambory
  2. Kuřecí supreme s žampiony, silná kuřecí šťáva a jemná bramborová kaše
  3. Zeleninový salát s uzeným lososem a vajíčkem

Dezert: Domácí štrúdl s vlašskými ořechy/nohavice

Sobota 28. 4. 2018

Hlavní jídlo:

  1. Pomalu tažená hovězí líčka na červeném víně, karotková kaše a karamelizovaná kořenová zelenina
  2. Kachní prsa sous-vide, pečené červené zelí, lokša pečená na sádle
  3. Gratinovaný kozí sýr s praženými mandlemi a tymiánem, jablečné chutney a pečená bylinková brambora ve slupce

Dezert: Domácí štrúdl s vlašskými ořechy/nohavice

Neděle 29. 4. 2018

Hlavní jídlo:

  1. Svatební svíčková, špikovaná domácím špekem na smetaně, brusinky, domácí houskový knedlík
  2. Vepřová panenka dorůžova pečená, dijonská omáčka, restované žampiony Porto-bello, pečené bramborové soudky
  3. Ratatouille lasagne s hoblinkami citronového parmazánu

Dezert: Domácí čokoládový dort

Hlavní výhodou takto objednaných večeří je společná večeře účastníků v oddělených prostorách, se zaručenou dobou obsluhy. Samozřejmě existuje možnost využít služeb veřejně přístupné restaurace a vybrat si z jejího aktuálního jídelního lístku (https://www.vinarstviukaplicky.cz/images/restaurace/ke-stazeni/jidelni-listek.pdf) něco jiného. Je však třeba vzít v úvahu, že takto objednané jídlo nebude připravené předem a že obsluha se bude věnovat i jiným hostům.

B. Degustace vín s rautem (sobota 28. 4. 2018)

Vinařství U Kapličky nabízí degustaci vín, jejíž součástí je i raut. Toto lze považovat za plnohodnotnou náhradu večeře. Jednotná cena je 530 Kč za osobu.

V ceně degustace je zahrnuto:

  • degustace 7 vzorků + prohlídka sklepů a výklad 1 hodina
  • voda v plastové lahvi (0,5 l)
  • degustační sousto (25 g sýra + chléb)
  • sklenička Dalibor

V nabídce jídla bude:

  • „Moravské müsli“ (škvarky), chléb
  • Domácí moravská klobása
  • Domácí uzená krkovička a bůček z naší udírny (hořčice, křen, kozí rohy, feferonky, chléb)
  • Chléb, pečivo
  • Čerstvá zelenina – paprika, rajče, okurek
  • Zeleninový salát s marinovanou mozzarellou a praženými sezamovými semínky, bylinkový dresing, křupavá bagetka
  • Variace kvalitních zahraničních a tuzemských salámů a uzenin
  • Variace francouzských a tuzemských sýrů, obohacena čerstvým i sušeným ovocem
  • Kysané okurky
  • Nakládané kysané bílé zelí s restovanou slaninou
  • Ručně nakládaná maďarská chilli paprika
  • Ručně nakládaný beraní roh
  • Čerstvě nastrouhaný křen s jablíčkem

C. Grilování na terase Vyhlídka (pondělí 30. 4. 2018)

Vinařství U Kapličky nabízí grilování, které lze považovat za plnohodnotnou náhradu večeře. Jednotná cena je 300 Kč za osobu. V nabídce jídla bude:

  • Grilovaný vinařský steak z krkovice s barevným pepřem
  • Kuřecí steak v bylinkové marinádě
  • Grilovaný hermelín
  • Grilovaný losos filet marinovaný v pestu
  • Chléb, pečivo
  • Farmářské brambory – restované s česnekem, cibulkou a uzeným masem
  • Směs míchané zeleniny s olivami a slaným sýrem přelitá sladkokyselou zálivkou